Recepten
/
Ontbijt

Charlie's duivekatertje

Charlie's duivekatertje

Dit recept komt uit ons boek Ode aan de Zaanse Duivekater van 15 jaar geleden en werd aangeleverd door foodie en Zaanse smaakmaker Charlotte de Jong, beter bekend als @charlie_s_kitchen
Een heerlijk, eenvoudig recept dat perfect past bij een rustige ochtend aan tafel.

Recept Charlie's duivekatertje:
Een glas bestaande uit verschillende lagen duivekater, jam, cruesli en frambozen. Je snijdt 2 dikke plakken van de duivekater af en haalt er met het glas vier rondjes uit. Je begint met een rondje duivekater op de bodem van het glas, deze beleg je met de kersenjam en daarna leg je er weer een rondje duivekater op.
Boven op het laatste rondje duivekater schenk je wat soja-yoghurt totdat het glas vol is, en hierna maak je het af met cruesli en frambozen. Ziet dit er niet feestelijk uit!?

Kersenjam a la Charlie’s Kitchen:
• Laat de kersen ontdooien in een pannetje en knijp boven de kersen de ½ citroen uit.
• Laat dit de hele nacht staan zodat we in de ochtend meteen aan de bak kunnen!
• Kook de kersen 5 minuten en schep er dan 2 eetlepels kokosbloesemsuiker bij.
• Roer alles goed door elkaar.
• Pureer met de staafmixer de kersen en laat daarna nog ongeveer 5 minuten koken.
• Laat de jam afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Homemade cruesli:
• Smelt de rauwe honing en kokosolie ineen pannetje.
• Meng de noten, havervlokken, gepofte quinoa goed door elkaar en giet het kokosolie mengsel eroverheen.
• Leg een bakpapiertje op een ovenschaal en druk met een lepel het mengsel tot een soort grote koek (blijft lekker aan elkaar plakken).
• Zet de schaal 15 minuten in de oven op 180graden totdat de cruesli goudbruin is.
• Laat de cruesli goed afkoelen en breek dan in stukjes.

Benodigdheden:
Jam:
• Een doosje diepvrieskersen
• Kokosbloesemsuiker
• ½ citroen

Homemade cruesli:
• 250 gram havervlokken
• 2 eetlepels rauwe honing
• 2 eetlepels kokosolie/vet
• Een hand ongebrande noten
• 1 hand gepofte quinoa

Meer berichten

ReceptenCharlie's duivekatertje
ReceptenZaanse Guilty Pleasure Burger van Elian Blaes
ReceptenGegrilde Duivekater met Kaneelboter & Geroosterde Perzik
BlogsOnze verkooppunten in het zonnetje 1
Muscle Boulanger logo

Meld je aan

voor de duivekater.nl nieuwsbrief

×